Varsinais-Suomen taidepalkinnon 2021 saa taiteilija Renja Leino | Tiedote

Darling Sea_installation
Renja Leino - Darling Sea

Varsinais-Suomen taidetoimikunta palkitsi taiteilija Renja Leinon hänen kokonaisvaltaisesta omistautumisestaan ja pitkäjänteisestä toiminnastaan taiteilijana. Palkinnon suuruus on 10 000 euroa.

Renja Leinon ammatillinen ura on yhdistelmä taiteilijan, opettajan ja taidealan taustavaikuttajan työtä. Taiteilijana Leinon uralla on ollut tärkeää ihmisen ja luonnon välinen suhde, jossa näkyvät erityisesti saaristoluonnon ja meren tilaan liittyvät muutokset. Saaristoon kytkeytyy myös Leinon vuonna 2015 perustama taiteilijaresidenssi AARK Korppoossa. AARK on saavuttanut nopeasti kansainvälistä kiinnostusta ja siitä on tullut taiteilijoiden uusi tukikohta Turunmaan saaristossa.

Renja Leinolla on ollut myös keskeinen merkitys siinä, miten Turun ammattikorkeakoulun Taideakatemia on saavuttanut asemansa keskeisenä valokuvataiteen kouluttajana Suomessa. Leino aloitti valokuvataiteen lehtorina vuonna 1998. Hänet tunnetaan sitoutuneena, helposti innostuvana ja tunteensa peliin laittavana opettajana.

Palkinnollaan Varsinais-Suomen taidetoimikunta haluaa nostaa esiin pitkän uran tehneen taiteilijan ja valokuvataiteen keskeisen valtakunnallisen vaikuttajan. Taidepalkinnon kunniaksi Renja Leinon mediateoksia on nähtävillä Turun kaupunginteatterin mediaseinällä 25.–28.11. Esillä on mm. Darling Sea, joka valmistui alun perin Leinon 30-vuotisjuhlanäyttelyyn WAM-museoon vuonna 2018.

Renja Leino on valmistunut valokuvataiteilijaksi Tukholman Konstfackista vuonna 1990. Ensimmäiset yksityisnäyttelynsä hän järjesti 1980-luvun lopulla Ruotsissa ja 1990-luvun alussa valokuvataiteeseen erikoistuneissa Hippolyte Galleriassa ja Laterna Magicassa.

Varsinais-Suomen taidetoimikunta on Taiteen edistämiskeskuksen asiantuntijaelin, joka päättää alueensa apurahoista ja taidepalkinnoista. Taidepalkinto jaetaan vuosittain alueen ansioituneelle taiteilijalle, taiteenalalla toimivalle yhdistykselle tai muulle yhteisölle. Palkinto on tunnustus kuluvan vuoden ansiokkaasta ja merkittävästä työstä. Se voidaan myöntää myös pitkäaikaisesta ja ansiokkaasta elämäntyöstä tai toiminnasta.


Wepbage created by Ubuntu Productions (Korpo)
Most of the pictures by Renja Leino  |  Drone and pictures of the studios by Ubuntu Productions (Korpo)
chevron-down